ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE KRALJEVO


RASPISUJE KONKURS

ZA IZBOR NAJBOLJIH LIKOVNIH I LITERARNIH RADOVA

  • „ ČUVAM SVOJE ZUBE, PONOSIM SE OSMEHOM “
  • „MAJČINO MLEKO JE NAJBOLJA HRANA“
  • „PRAVILNA ISHRANA ČUVA TVOJE ZDRAVLJE

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I – IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdraavlje Kraljevo, ul Slobodana Penezić br.16 Odeljenju za promociju zdravlja, sa naznakom  „Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba“,odnosno „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja“ i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane“ poštom ili direktnom dostavom najkasnije do 31. oktobra 2023. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolje likovne i literarne radove koje izaberemo za nivo okruga, dostavljamo Institutu za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović Batut” kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad za svaku od kampanja koji će biti štampan u vidu postera tokom 2024. godine.

Konkurs nije nagradnog karaktera, ali se trudimo, već tradicionalno da u skladu sa mogućnostima obezbedimo nagrade na nivou dela Raškog okruga koji je pod ingerencijom naše ustanove (Kraljevo,Vrnjačka Banja i Raška).

Podsećamo i pozivamo sve sardnike iz vaspitno obrazovnih ustanova da uzmu učešće u Konkursu, jer ponavljmo osnovni cilj je da kroz izradu, izbor i promociju najboljih radova podstičemo zdravstveno vaspitni rad sa decom o ovim važnim temama iz oblasti javnog zdravlja.

Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za izložbu, dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravih stilova života.

Related Posts

SRCEM UPOZNAJ SRCE!

Svetski dan srca, 29. septembar 2023. godine Kardiovaskularne bolesti (KVB)…