Obeležen 16. oktobar Svetski dan hrane


Naša ustanova  obeležila je 16. oktobar Svetski dan hrane po devetnaesti put u okviru kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane 2019. godine.

Program smo realizovali u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“, GO Crvenog Krsta i Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“.

Upriličili smo javnu tribinu sa osvrtom na ovogodišnju temu Svetskog dana hrane koja glasi: „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“, koja je ujedno  bila i tema konkursa koji svake godine Institut Batut i zavodi za javno zdravlje raspisuju u sklopu obeležavanja kampanje.

Skup je pozdravio direktor Zavoda mr.sci.med Aleksandar Macan, a o kampanji je govorila prim. dr  Dragana Tendjera Milićević, spec.socijalne medicine.

Takođe, smo tradicionalno dodelili diplome i nagrade najuspešnijoj deci predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola sa područja Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, čiji likovni i literarni radovi će se ocenjivati i od strane Insituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ na nivou Republike.(spisak nagrađenih  u prilogu).

Ispred odseka tradicionalne muzike Muzičke škole nastupili su učenici Teodora Đorđević, i Andrija Jovanović, a program su upotpunili i pesnici Snežana Todorović i Miloš Milišić.

Sastavni deo programa je kao i prethodnih godina bila izložba likovnih i literarnih radova nagrađene i ostale dece predškolskog i osnovno školskog uzrasta.

Programu su kao i uvek prisustvovali gosti, predstavnici i saradnici mnogobrojnih institucija iz ovog dela Raškog okruga, počev od domova zdravlja, predškolskih ustanova, škola, nevladinih organizacija, medija, kao i roditelja,  baka i deka nagrađene dece.

Na kraju smo iskoristili priliku da se svima zahvalimo na nemerljivom doprinosu koji pružaju sve ove godine u realizaciji kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane..

Related Posts